
1 bravčovú panenku, 1 syr feta, chilli papričky, 1 malú cuketu, 1 poriadny, nefalšovaný jogurt. 1 lyžičku medu, za hrsť nasekanej mäty, , citrónovú šťavu,olivový olej, cesnak a koreniny.
Do panenky urobíme otvor, ktorý naplníme fetou a chilli papričkami. Samozrejme množstvo papričiek závisí od obľúbenosti ostrého jedla. Panenku osolíme, okoreníme a prudko zo všetkých strán opečieme. A potom šup šup do rúry vyhriatej na 220°C zhruba na 10-15 minút, podľa toho, ako silno je chcete mať prepečenú. Panenku vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme 10 minút odstáť.
Medzitým si na oleji opražíme plátky cukety, ochutené koreninami podľa našej fantázie a jemne poprášené múkou. Jedlo podávame na cuketovom ostrove, obmývanom speneným dresingom z jogurtu, medu, mäty, citrónovej šťavy a soli.Na zemiaky môžete zabudnúť. Úplne postačí cuketa.
Related Posts
0 comments