Aj losos sa kamaráti s kyslou kapustou
Ešte stále vonku panuje počasie, keď bez kabáta neradno vyraziť na ulicu. Ani tie ryby to nemajú také jednoduché, ako by sa jeden domnieval. Plávať stále v rovnakom kabáte určite nie je žiadna výhra! Raz sa jeden losos rozhodol, že to musí za každú cenu zmeniť! A zvolil kabát z lístkového cesta s futrom z kyslej kapusty. Ako doplnok si vzal červenú baretku. Neveríte? Čítajte ďalej.
Ingrediencie losos:
1 balenie lístkového cesta, 2 filety lososa - po 200 g, cca. 400 g kyslej kapusty - najlepšia je z vlastného súdka, 1 lyžičku masla, 1 jablko, jalovec, bobkový list, klinček, hustý jogurt
Kapustu si podusíme na lyžičke masla spolu s nastrúhaným jablkom, pridáme bobkový list, pár zrniečok jalovca, klinček a prikryté dusíme asi 15 minút. Nakoniec ochutíme kúskom cukru a pridáme 2 lyžice dobrého poctivého hustého jogurtu a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí si potrieme lístkové cesto roztopeným maslom , uložíme naň polovicu dusenej kapusty, na ňu uložíme vyutieraného lososa posypaného soľou a korením a ešte ho prikryjeme vrstvou kapusty. Cesto zrolujeme do závinu, vrch potrieme roztopeným maslom a urobíme zárezy nožom, aby mala ako unikať para.Pečieme v rúre predhriatej na 200°C asi 20-25 minút. Počas chladnutia kapusty sme očistili zemiaky, mali dávno uvarenú cvikľu a môžeme sa pustiť do záverečnej fázy:
Ingrediencie zemiaková kaša s cvikľou:
400 g zemiakov (alebo podľa potreby) a 1 stredne veľká uvarená cvikľa, mlieko, soľ, korenie, štipka muškátového orieška.
Zemiaky úplne klasicky uvaríme, zlejeme vodu urobíme klasickú zemiakovú kašu za použitia uvedených korenín. Nakoniec primiešame cvikľu. Jednu polovicu cvikle postrúhame na jemno, druhú pokrájame na kocky.
Vôňa z rúry je priam neodolateľná - najvyšší čas servírovať. Vynikajúcou čerešničkou na torte je čerstvo nastrúhaný chren! Myslím, že sú spokojní všetci. Losos v jeho módnej kreácii i žalúdok konzumenta.
Ingrediencie losos:
1 balenie lístkového cesta, 2 filety lososa - po 200 g, cca. 400 g kyslej kapusty - najlepšia je z vlastného súdka, 1 lyžičku masla, 1 jablko, jalovec, bobkový list, klinček, hustý jogurt
Kapustu si podusíme na lyžičke masla spolu s nastrúhaným jablkom, pridáme bobkový list, pár zrniečok jalovca, klinček a prikryté dusíme asi 15 minút. Nakoniec ochutíme kúskom cukru a pridáme 2 lyžice dobrého poctivého hustého jogurtu a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí si potrieme lístkové cesto roztopeným maslom , uložíme naň polovicu dusenej kapusty, na ňu uložíme vyutieraného lososa posypaného soľou a korením a ešte ho prikryjeme vrstvou kapusty. Cesto zrolujeme do závinu, vrch potrieme roztopeným maslom a urobíme zárezy nožom, aby mala ako unikať para.Pečieme v rúre predhriatej na 200°C asi 20-25 minút. Počas chladnutia kapusty sme očistili zemiaky, mali dávno uvarenú cvikľu a môžeme sa pustiť do záverečnej fázy:
Ingrediencie zemiaková kaša s cvikľou:
400 g zemiakov (alebo podľa potreby) a 1 stredne veľká uvarená cvikľa, mlieko, soľ, korenie, štipka muškátového orieška.
Zemiaky úplne klasicky uvaríme, zlejeme vodu urobíme klasickú zemiakovú kašu za použitia uvedených korenín. Nakoniec primiešame cvikľu. Jednu polovicu cvikle postrúhame na jemno, druhú pokrájame na kocky.
Vôňa z rúry je priam neodolateľná - najvyšší čas servírovať. Vynikajúcou čerešničkou na torte je čerstvo nastrúhaný chren! Myslím, že sú spokojní všetci. Losos v jeho módnej kreácii i žalúdok konzumenta.
Related Posts
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.