Steak s talianskym nádychom
V zime si treba dávať do tela jedlá výživné, ale nikde nie je napísané, že nemôžu mať nádych toho, na čo sa celý rok tešíme - leta! Leta s jeho vôňami, slnkom a hoc aj talianskou arómou! Chudáci vegetariáni, ani netušia o aké potešenie prichádzajú, keď si odoprú vysoký, mierne prepečený steak! Tento je robený z bravčového karé.
Potrebujeme: Karé vcelku.
Pesto: 40 g píniových orieškov
50-60 g parmezánu
60 g čerstvej bazalky
2 strúčiky cesnaku
50-80 ml olivového oleja
soľ
čierne korenie
Najprv si pripravíme maslo. Paradajky posekáme a zmiešame s maslom a postrúhaným chlebom. Ochutíme koreninami. Zabalíme do potravinovej fólie - vytvoríme valec - uložíme do chladničky.
Potom príde na rad výroba pesta. Všetky ingrediencie zmixujeme a odložíme. Kto nenájde suroviny na výrobu, môže použiť pesto hotové!
Z karé si nakrájame steaky vysoké asi 4 cm. Osolíme, okoreníme a na panvici na troche oleja zo všetkých strán poriadne opečieme. Preložíme do pekáča a šupneme do rúry vyhriatej na 100°C na 45 minút, Máme kopec času, kľudne si môžeme niečo prečítať, pretože pípatko nás upozorní, keď bude potrebná ďalšia akcia! Steaky sú hotové. Na každý steak natrieme vrstvu pesta a na ňu poukladáme tenké plátky ochuteného masla. Znovu šupneme do rúry, ale teraz je tam už 150°! Pekáč dáme na najvyššiu mriežku a necháme ho tam cca. 4 minúty.
Výsledok vidíte - krásny ružový steak s nádychom voňavého, spevavého Talianska! Čo k tomu dodať? Snáď len opekané zemiaky, poriadny kus chrumkavého šalátu a dobré červené!
P.S. Nezúfajte, ak by sa vám nejaký kúsok zvýšil. Večer si ho na tenké plátky nakrájate k zvyšnému červenému!
Potrebujeme: Karé vcelku.
Pesto: 40 g píniových orieškov
50-60 g parmezánu
60 g čerstvej bazalky
2 strúčiky cesnaku
50-80 ml olivového oleja
soľ
čierne korenie
Najprv si pripravíme maslo. Paradajky posekáme a zmiešame s maslom a postrúhaným chlebom. Ochutíme koreninami. Zabalíme do potravinovej fólie - vytvoríme valec - uložíme do chladničky.
Potom príde na rad výroba pesta. Všetky ingrediencie zmixujeme a odložíme. Kto nenájde suroviny na výrobu, môže použiť pesto hotové!
Z karé si nakrájame steaky vysoké asi 4 cm. Osolíme, okoreníme a na panvici na troche oleja zo všetkých strán poriadne opečieme. Preložíme do pekáča a šupneme do rúry vyhriatej na 100°C na 45 minút, Máme kopec času, kľudne si môžeme niečo prečítať, pretože pípatko nás upozorní, keď bude potrebná ďalšia akcia! Steaky sú hotové. Na každý steak natrieme vrstvu pesta a na ňu poukladáme tenké plátky ochuteného masla. Znovu šupneme do rúry, ale teraz je tam už 150°! Pekáč dáme na najvyššiu mriežku a necháme ho tam cca. 4 minúty.
Výsledok vidíte - krásny ružový steak s nádychom voňavého, spevavého Talianska! Čo k tomu dodať? Snáď len opekané zemiaky, poriadny kus chrumkavého šalátu a dobré červené!
P.S. Nezúfajte, ak by sa vám nejaký kúsok zvýšil. Večer si ho na tenké plátky nakrájate k zvyšnému červenému!
Related Posts
0 comments