Pikantné kuriatko

Pikantné kuriatko
Dnes Vám chcem ponúknuť recept, ktorý si svojou jednoduchosťou a surovinovou nenáročnosťou určite zaslúži pozornosť. A na dôvažok je plný farieb, chutí a vôní, takže poteší všetky zmysly každého milovníka dobrého jedla. Bez ďalších zbytočných rečí - nech sa páči: prichádza pikantné kuriatko :-)

Použité suroviny:

  • kuracie stehná
  • stopkový zeler
  • cibuľa
  • cesnaková pasta
  • paradajková omáčka s bazalkou
  • tabasco
  • plesňový syr
  • múka
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej


Kuracie stehná zbavíme kože, vykostíme a nakrájame na kúsky. Mäso poprášime múkou a vložíme do panvice s rozpáleným olivovým olejom. Smažíme asi 5 minut, resp. dokiaľ medailónky nechytia zlatistú farbu. Po osmažení preložíme mäsko do zapekacích misiek, vytretých olivovým olejom.


Do výpeku v panvici teraz pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, za lyžicu cesnakovej pasty a 2-3 nakrájané stopky zeleru. Chvíľu spolu smažíme, potom pridáme paradajkovú omáčku s bazalkou a za 1-2 lyžičky tabasca. Premiešame, privedieme do varu...



... a pripravenou horúcou zmesou prelejeme kúsky mäsa v zapekacích miskách. Misky prikryjeme alobalom a vložíme do rozohriatej rúry (180 °C), Po asi 20 minútach misky vyberieme, alobal odložime a vrch posypeme rozmrveným plesňovým syrom. Vrátime naspäť do rúry a necháme zapiecť ďalších 5 minút, dokiaľ syr nezačne bublať.


Podávame horúce s čerstvou bagetkou, tortillami, alebo aj cestovinami.


Dobrú chuť praje Absik :-)
Related Posts
Share This

0 comments

Recent Comments

  1. Betway Casino NJ mobile App - Download for Android & iPhone
    Betway
  2. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.