Pikantné kuriatko
Použité suroviny:




Podávame horúce s čerstvou bagetkou, tortillami, alebo aj cestovinami.

Dobrú chuť praje Absik :-)
Dnes Vám chcem ponúknuť recept, ktorý si svojou jednoduchosťou a surovinovou nenáročnosťou určite zaslúži pozornosť. A na dôvažok je plný farieb, chutí a vôní, takže poteší všetky zmysly každého milovníka dobrého jedla. Bez ďalších zbytočných rečí - nech sa páči: prichádza pikantné kuriatko :-)
Použité suroviny:
- kuracie stehná
- stopkový zeler
- cibuľa
- cesnaková pasta
- paradajková omáčka s bazalkou
- tabasco
- plesňový syr
- múka
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
Kuracie stehná zbavíme kože, vykostíme a nakrájame na kúsky. Mäso poprášime múkou a vložíme do panvice s rozpáleným olivovým olejom. Smažíme asi 5 minut, resp. dokiaľ medailónky nechytia zlatistú farbu. Po osmažení preložíme mäsko do zapekacích misiek, vytretých olivovým olejom.
Do výpeku v panvici teraz pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, za lyžicu cesnakovej pasty a 2-3 nakrájané stopky zeleru. Chvíľu spolu smažíme, potom pridáme paradajkovú omáčku s bazalkou a za 1-2 lyžičky tabasca. Premiešame, privedieme do varu...
... a pripravenou horúcou zmesou prelejeme kúsky mäsa v zapekacích miskách. Misky prikryjeme alobalom a vložíme do rozohriatej rúry (180 °C), Po asi 20 minútach misky vyberieme, alobal odložime a vrch posypeme rozmrveným plesňovým syrom. Vrátime naspäť do rúry a necháme zapiecť ďalších 5 minút, dokiaľ syr nezačne bublať.
Podávame horúce s čerstvou bagetkou, tortillami, alebo aj cestovinami.
Dobrú chuť praje Absik :-)
Related Posts
0 comments