Plnené kaleráby tety Pirošky

Plnené kaleráby tety Pirošky Každý rok sme chodievali ku príbuzným do Maďarska a ja napriek tomu, že som ako dieťa máločo zjedla, milovala som tieto kaleráby tety Pirošky. Každý rok si ich na jar a v lete robím podľa jej receptu.


Potrebujeme:


Kaleráby mladé a počet podľa počtu stravníkov . Ťažko odhadnúť, pretože moja sestra ich dokázala zjesť 7 ks!!!


Mleté bravčové mäso
ryžu - 1:3 v prospech mäsa
1 cibuľu
1 vajce
korenie a soľ
šľahačkovú smotanu


Kaleráby očistíme, umyjeme a vydlabeme. Mäso osolíme, okoreníme, pridáme 1 vajce a najemno nakrájanú cibuľu. Predtým si asi 10 minút povaríme ryžu a pridáme ju k mäsu. Touto zmesou kaleráby naplníme a dáme ich variť do veľkej rajnice, ktorú asi do jednej tretiny naplníme vodou. Pridáme tam samozrejme aj tie vydlabance, pokrájané na menšie kúsky. Varíme asi 3/4 hodinu na miernom ohni. Potom si kaleráby vyberieme do nejakej pripravenej misky a tekutinu v hrnci zahustíme smotanou - kto chce, môže pridať trochu múky, ja to nemám rada.Necháme takých 10 minút prevrieť. Ku koncu pridáme za lyžicu dobre studeného masla, ktoré nám celú omáčku pomôže ešte lepšie zahustiť a vrátime násilne odvlečené kaleráby späť.
Related Posts
Share This

0 comments

Recent Comments