Rýchla grilovačka
Keďže stojíme pred vážnou úlohou - maľovanie celého baráku, griluje sa dnes poriadne rýchlo.
Krkovička so slivkovou omáčkou
Potrebujeme plátky krkovičky, ktoré na noc naložíme do oleja, v ktorom sem utopili rozkrojené strúčiky cesnaku, korenie a cvrkli do neho trochu grilovacej pasty. Na druhý deň ich vyberieme a ugrilujeme a polejeme hotovou slivkovou omáčkou. Áno, nemala som čas hrať sa s prípravou omáčky, takže Vitana uvarila za nás. Nedá mi to a trochu ju zjemňujem slivkovým lekvárom a škoricou. Napriek časovému manku som sa trochu pohrala s prílohou:
Grilovaná zeleninka
Potrebujeme: 2 malé cukety, 4 mrkvy, 1 papriku, olej, škoricu, soľ, korenie, štipku cukru, šťavu z 1 citróna a ovčí syr - ak nemáte, kúpte fetu, alebo syr, ktorý máte radi - môže byť aj mozarella.
Zeleninu očistíme a pokrájame na úhľadné pásiky. Dáme ju do misy a zmiešame s hore uvedenými ingrediencami. Dáme na grilovaciu misku a grilujeme zhruba 15 minút - samozrejme , že statočne otáčame. Potom na desať minút na zeleninu namrvíme syr a grilujeme ešte ďalších 10 minút.
Dezert
nakrájam ananás na plátky , ponorím do kokosového mlieka a posypem škoricovým cukrom a ugrilujem. Podávam s vanilkovou zmrzlinou, našťastie ju chlapi ešte celú nezjedli.
A poďme zhromažďovať nábytok.
Krkovička so slivkovou omáčkou
Potrebujeme plátky krkovičky, ktoré na noc naložíme do oleja, v ktorom sem utopili rozkrojené strúčiky cesnaku, korenie a cvrkli do neho trochu grilovacej pasty. Na druhý deň ich vyberieme a ugrilujeme a polejeme hotovou slivkovou omáčkou. Áno, nemala som čas hrať sa s prípravou omáčky, takže Vitana uvarila za nás. Nedá mi to a trochu ju zjemňujem slivkovým lekvárom a škoricou. Napriek časovému manku som sa trochu pohrala s prílohou:
Grilovaná zeleninka
Potrebujeme: 2 malé cukety, 4 mrkvy, 1 papriku, olej, škoricu, soľ, korenie, štipku cukru, šťavu z 1 citróna a ovčí syr - ak nemáte, kúpte fetu, alebo syr, ktorý máte radi - môže byť aj mozarella.
Zeleninu očistíme a pokrájame na úhľadné pásiky. Dáme ju do misy a zmiešame s hore uvedenými ingrediencami. Dáme na grilovaciu misku a grilujeme zhruba 15 minút - samozrejme , že statočne otáčame. Potom na desať minút na zeleninu namrvíme syr a grilujeme ešte ďalších 10 minút.
Dezert
nakrájam ananás na plátky , ponorím do kokosového mlieka a posypem škoricovým cukrom a ugrilujem. Podávam s vanilkovou zmrzlinou, našťastie ju chlapi ešte celú nezjedli.
A poďme zhromažďovať nábytok.
Related Posts
0 comments