Šťuka v lístkovom ceste a zapekaná cvikľa

Šťuka v lístkovom ceste a zapekaná cvikľa


Filé zo šťuky si naporcujeme, posypeme rybacím korením a rýchlo opečieme na panvici. Necháme vychladnúť. Medzitým si roztlačíme avokádo s dvomi strúčikmi cesnaku, primiešame kyslú smotanu, soľ, korenie. Odložíme do chladničky. Nasucho opražíme 2 - 3 lyžice strúhanky. Z chladničky vyberieme lístkové cesto, potrieme ho žĺtkom, do stredu nasypeme strúhanku a na ňu poukladáme kúsky šťuky. Na šťuku navrstvíme avokádovú plnku a lístkovým cestom uzavrieme šťuke všetky cesty k úniku. Potrieme žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry, kým nebude uväznená šťuka hotová. Zistíme to tak, že do väzenia pichneme špáradlom a uvidíme, či sa nám cesto ešte lepí alebo nie.


K tomu fantasticky chutí zapekaná cvikľa. Najprv si uvaríme jednu veľkú cvikľu asi hodinu. Olúpeme a nakrájame na hranolčeky. V ohňovzdornej miske ju zmiešame s olivovým olejom, asi 2 lyžice, soľou, cukrom a korením. V inej miske si zmiešame kremžskú hročicu s posekanými lieskovými orechami - asi 2 lyžice, strúhankou - asi 5-6 lyžíc, tymiánom a 2 lyžicami olivového oleja. Túto zmes rozdelíme na cvikľu a v horúcej rúre zapekáme pri 200°C asi 12 minút.
Keďže neviem fotiť a ani momentálne nemám doma fotoaparát, nemôžem poslúžiť zodpovedajúcim obrázkom.
Related Posts
Share This

0 comments

Recent Comments