Rýchle a dobré pohostenie

Rýchle a dobré pohostenie
Prekvapila vašu domácnosť nečakaná návšteva? Žiaden problém, ponúkam pár receptov na rýchle a lecné pohostenie.

Recept č. 1: Cukina utopená v smotanových vajíčkach

Materiál:
5 vajec, 1/4 l šľahačkovej smotany, čerstvo nastrúhaný parmezán (môžete nahradiť oštiepkom, alebo iným syrom, avšak parmezán je parmezán), soľ, korenie, muškátový oriešok, 3 - 4 cukety, šalotka alebo cibuľa, olivový olej.

Postup:
Umyté cukety nakrájame na tenké kolieska. Šalotky taktiež. Rúru si predhrejeme na 200°C.
V panvici zohrejeme olivový olej, opečieme na ňom šalotku, pridáme cukety a nakoniec osolíme a okoreníme. V miske si vyšľaháme vajíčka, pridáme soľ, korenie a muškátový oriešok a nakoniec aj smotanu. Riadne prešľaháme a primiešame parmezán.
Okrúhlu zapekaciu misu vytrieme maslom, nalejeme polovicu vaječnej hmoty, na ktorú porozkladáme cuketu s cibuľou a zalejeme druhou polovicou vaječnej hmoty.
Pečieme na dolnej mriežke asi 30 minút, podávame horúce.

Recept č. 2: Netradičné kapučíno

Materiál:
800g ľubovoľných húb - viacero druhov, maslo, olivový olej, posekaná petržlenová vňať, šalotka, cesnak, 4 toastové chleby, 200 ml šľahačkovej smotany, 4 vajíčka, soľ a korenie

Postup:
Huby prudko opečieme na olivovom oleji a troche masla. Pridáme pokrájanú šalotku a cesnak, solíme a okoreníme. Nakoniec vmiešame petržlenovú vňať. Huby rozdelíme do 4 kávových šálok a prikryjeme toastovým chlebom, ktorý sme si predtým vyrezali podľa obvodu šálky. Na to do každej šálky nalejeme šľahačkovú smotanu, samozrejme rovnakým dielom. Nakoniec na to opatrne vyklopíme vajíčko, dávame pozor, aby sme neporušili žĺtko. Šálky vložíme do rúry a zapekáme asi 8 minút pri 180°C, kým bielko nestuhne. Podávame horúce.
Related Posts
Share This

0 comments

Recent Comments